Yüzüklerin Efendisi Hakkında Bilinmeyen Gerçekler
Yüzüklerin Efendisi yani Lord of The Rings efsanesi, günümüzde halen daha en çok konuşulan film serileri arasında kendine yer tutmayı sürdürüyor.
Öyle ki son dönemlerde ismi yeni bir dizi ile gündeme bile geldi. Amazon’un TV serisi haline getirecek olduğu haberlerinin ardından, Yüzüklerin Efendisi hakkında birçok yeni merak konusu olan detay ortaya çıktı.
Yüzüklerin Efendisi hakkında kısa bilgi ve serinin bilinmeyenleri konusunda öne çıkan 15 maddeyi, bu makalemizde bir araya getiriyoruz.
Yüzüklerin Efendisi hakkında kısa bilgi
Lord of The Rings yani Yüzüklerin Efendisi hakkında bilinmeyen detaylara geçmeden önce seri ile ilgili bazı bilgileri aktarmakta fayda var.
Öncelikle belirtmek gerekirse bu seri, J.R.R. Tolkien tarafından yazılmış bir romandan uyarlanmıştır. Kitap serisinde olduğu gibi aynı şekilde ve aynı isimler ile sinema dünyasına da 3 film olarak aktarılmıştır ve bu filmler ve kitaplar şu şekildedir:
- Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
- Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
- Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
Orta Dünya’da geçen hikaye, farklı ismini de aldığı bir güç yüzüğünün yok edilmesini ve bu süreçte yaşanan tüm zorlukları ve savaşları anlatmaktadır.
Yüksek bütçeli ve bir o kadar da geliri ile sinema dünyasının en önemli yapımlarından olan film, 2001 yılında birinci film ile beyazperdede yer almasına karşın hem görsel efektleri hem de kurgusu ile günümüzde filmlere bile kafa tutabilmektedir.
Yüzüklerin Efendisi hakkında bilinmeyen 9 madde
Bu maddeler arasında çeşitli spoiler bilgiler de bulunmaktadır. Dolayısıyla eğer seriyi okumadıysanız veyahut izlemediyseniz, yazıyı okumaya devam edip etmemek sizin kararınız olacaktır.
- İlk filmden sonra Kardeşlik’te yer alan tüm oyuncular, filmden sonra vücutlarına Elfçe 9 yazısını dövme yaptırmıştı. Sadece John Rhys-Davies böyle bir şey yapmamıştır.
- Filmde Saruman karakterini canlandıran Christopher Lee aslında çok ciddi bir Yüzüklerin Efendisi hayranıdır ve her sene, kitapları yeniden okumaktadır.
- Christopher Lee, film serisinde yer almadan çok daha önce kitapların yazarı JRR Tolkien ile tesadüfen tanışmıştır.
- Filmde Aragorn rolünü oynayan Viggo Mortensen savaş sahneleri de dahil hiçbir şekilde dublör kullanmayı tercih etmedi. Film serisinin çekimlerinde gerçek silah taşıyan tek karakter de Viggo Mortensen ismi oldu.
- Uçmaktan korkan Sean Bean (Boromir) film çekimlerinde uzak mesafe ulaşımlarını uçmaktan korktuğu için yürüyerek gerçekleştiriyordu. Diğer oyunculardan birkaç saat önce yola çıkan Sean Bean (Boromir), tüm yolu helikopter ile değil, yürüyerek kat ediyordu.
- Kralın Dönüşü’nde yani Retırn of The King filmindeki Samwise Gamgee karakterinin kızını oynayan küçük aktör, karakteri oynayan Sean Astin’in gerçek kızıydı.
- Ian McKellen (Gandalf) ve Elijah Wood (Frodo) film sırasında birçok kere aynı sahnede yer alıyor olsa da bir arada göründükleri hiçbir sahneyi aslında birlikte çekmediler.
- The Beatles grubu Yüzüklerin Efendisi kitaplarını filme uyarlamak istemişti. Üstelik filmin yönetmenliği için Stanley Kubric ile dahi görüşme yapmışlardı. Lakin bu istekleri, Tolkien tarafında reddedildi.
- Yüzüklerin Efendisi savaş sahneleri, olabildiğince gerçekçi hazırlanmak amacı taşıyordu. BU sebeple film çekimlerin birçok karakter, ciddi yaralanmalar ile karşı karşıya kaldı.
Yüzüklerin Efendisi hakkında bilinmeyen diğer tüm detaylar için “Yüzüklerin Efendisi Hakkında Hiç Bilmediğiniz 15 Gerçek” isimli Haber Tekno’nun özel makalesine bakabilirsiniz.
Lord of The Rings iMDb kapsamında da en çok puanlama alan filmler arasında yer alıyor. Hem senaryosunun temelini aldığı kitaplar hem oyuncular hem de özel efektleri ile 2001-2003 yılları arasında sinemada yer almasına rağmen, içinde bulunduğumuz yıl itibariyle bile yeni izleyiciler ve yeni hayranlıklar elde etmeye devam ediyor.
Öyle görünüyor ki birçok kitabın ve filmin temel aldığı Yüzüklerin Efendisi hakkında, çok daha farklı bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor olacak.