skip to Main Content

✔️ Her Mevsimin Vazgeçilmez Aksesuarı; Şemsiyeler

Yağmur yağar şemsiye açılır, güneş tüm yakıcı ışınlarıyla dünyayı kavurduğunda hemen şemsiye devreye girer. Şemsiye denince gerçi sonbahar ve kış ayları akla gelir ama şemsiye hemen her mevsimin aksesuarıdır.

Tarih kadar eskidir şemsiye. İlk şemsiye kullanımına Mezopotamya’da rastlanır. Güneşten korunmak amacıyla kullanılan ilk şemsiyelerden sonra MÖ 1200 yıllarında Antik Mısır’da koruyucu bir niteliği olduğuna inanılan şemsiye, Roma kültürüne Mısır’dan geçti.

Yapımında yaprak ve papirüslerin kullanıldığı şemsiyenin kullanımı Antik Yunan kültüründe de görülür. Yağmura karşı ilk kullanımın Çin’de olduğu bilinmektedir. Kağıttan yapılan şemsiyeler reçinelenerek su geçirmez yapılmış ve yağmurdan korunmak amacıyla kullanıldı.

İlk zamanlarda bir çeşit yağla kaplanarak su geçirmezliği sağlanan şemsiyeler, çok dayanıklı olmamakla birlikte giderek kullanımının artmasıyla daha dayanıklı modeller üretilmeye başlandı. Seri üretimine 1830 yılında Londra’da “James Smith and Sons” şirketinde başlanan şemsiyelerin saplarının yapımında balina kemiği ve ahşap tercih edildi. 1852’de Samuel Fox adlı bir üreticinin çelik tel kullanmasıyla değişik modellerin üretimine başlandı.

Türkiye’de ilk örnekler ülke dışından getirilen şemsiyelerin kullanımıyla oldu. 1882 yılında İstanbul’da yaşayan Robenson adlı bir İngiliz’in üretime başlamasıyla ilk yerli yapım şemsiyeler de kullanıma girdi. Bugün dünyada, çeşitli modelleri, boy ve renkte olanları bulunan şemsiyeler, değişik yay mekanizmaları aracılığıyla açılıp kapanan, manuel, yarı otomatik ve tam otomatik modeller içermektedir.

Peki iyi şemsiye nasıl olmalıdır?

  • İyi şemsiyenin gövdesi kaliteli metalden olmalıdır.
  • Gövde eklemleri dayanıklı, paslanmaz malzemeyle kaplı olmalı, ahşabı iyiişlenmeli ve uzun süre kurutulmuş ahşaptan üretilmelidir.
  • Üzerindeki su geçirmez kaplamanın ise naylon değil, polyester kumaş olması şarttır.
  • Tabii ki şemsiye mutlaka rüzgara dayanıklı olmalıdır.
  • Otomatik açılıp, kapanan şemsiyeler her zaman tercih nedenidir.
  • İhtiyaca ve kullanıma göre insanlar baston saplı ya da “torpido boy” denen mini şemsiyeyi tercih ederler. “Torpido boy” denmesinin nedeni adında saklıdır. Kullanıcılar bu şemsiyeleri arabalarının torpido gözünde muhafaza edebilmektedir.

OnnetB2B promosyon ürünleriyle müşterilerine çeşitli şemsiye seçenekleri sunmaktadır. Promosyon şemsiye pazarındaki tecrübesiyle ihtiyacınız olan doğru ürünü bulmanıza yardımcı olur. Baston şemsiye, mini şemsiye, katlanır şemsiye arasından istediğiniz modeli seçebilir üzerine şirket bilgilerinizi, internet adresinizi ya da sadece firma logonuzu yerleştirebilirsiniz.

Kuruluşunuza özgü, titizlikle hazırlanmış promosyon şemsiyelere ulaşmak için platform üzerinden iletişime geçip performans garantili birbirinden farklı modeli inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni yorumları e-posta aracılığıyla bana bildir. Ayrıca yorum yapmadan da abone olabilirsiniz.

Back To Top