skip to Main Content

İnternet ve Televizyonun Geleceği

Bu yazıyı okurken İnternet ve televizyonun gelecekte nasıl ortak bir tarihi olabileceğini sorgulayabilirsiniz. Ben ise size söyle demek istiyorum. “Eğer geçmişte ortak bir yanınız varsa gelecekte de olacaktır.”

internet ve televizyonun keşfi bir biriyle ilişkili değil ama internetten daha önce icat edilen televizyon internetin icadı ile adeta evrimleşmiştir.

Ben bu yazıda geçmiş yada bugünden bahsetmek yerine gelecekteki internet ve televizyonun durumundan bahsetmek istiyorum. Bundan önce her ikisinin kısa tarihinden bahsedelim. Televizyon tarihi Baird adlı mucidin odasında aldığı ilk görüntü ile başladı. İnternetin tarihsel gelişimi ise Amerikan savunma ağı içerisinde bilgilerin hızla aktarılması için kullanılmaya başlandı.

Her iki teknolojinin ortak tarihi internetin sivil halk tarafından kullanılmaya başlanması ile kesişmiştir. Sonrasında ise bu ikili bir birini tamamlayarak gelişmeye devam etti. Bu gelişimi şöyle biraz açıklayalım.

Görsel yayıncılık, televizyonun gelişmeye başlamasıyla önemli seviyelere ulaştı. Öyleki bir bilgiyi yada ürünü kullanıcılara sunmak oldukça kolaylaştı. Görsel yayıncılık internetin yayılması ile adeta cebimize girmiştir. Artık bilgisayar ve internetin yaygınlaşması ile tv reklamcılığı neredeyse yüzde yüzlük doğru etkileşimi başarmıştır.

televizyon-internet

Yakın gelecekte ise televizyon internet ağına bağlanarak zaten tüm dünyayla etkileşim içine girmiştir. Kullanıcılar artık bir tv almak istediklerinde görüntü kalitesinden sonra çevrim içi olup olmadığına bakmaktadır. Hatta bunun için daha fazla para vermeyi bile göze almaktayız.

Daha uzun vadede ise insanların internet aracılığıyla televizyonla etkileşim kurabileceğini düşünmekteyim. Özellikle sesli iletişim kullanılarak insanlar televizyonu kumanda edebilir. İstedikleri programa yada uygulamaya geçiş yapabilir.

Benim en büyük beklentim ise belki çok kısa sürede olmasa da gelecekte TV ekranından direk alışveriş yapılabileceğini düşünüyorum.

Son olarak; geleceğe dair bilim insanlarının ve benim şahsi fikirlerimi sundum. Bu tarz yazıları daha fazla okumak isterseniz elektronik ve teknoloji alanında bilgi paylaşımı yapan teknokoliker.com adlı blogumu takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni yorumları e-posta aracılığıyla bana bildir. Ayrıca yorum yapmadan da abone olabilirsiniz.

Back To Top