skip to Main Content

✔️ Uzaktan Eğitim İle Bütçenizi Zorlamadan Karlılığı Artırabilirsiniz

Bildiğiniz üzere bu blogda kişilerin ve kurumların kazancını artırmaya yönelik içerikler paylaşıyorum. Bizzat yaşanmışlıklara dayalı paylaşımlarımın yanında gözlemlediğim ve başarılı bulduğum tüm yöntemleri kaleme alarak bireysel-kurumsal karlılığınızı artırmayı hedefliyorum. Bu makalemde insan kaynakları çalışanlarına ve firmaların eğitim departmanlarında görevli kişilere, personel eğitimlerinde mükemmel bir alternatif önereceğim. Uzaktan eğitim ile düşük maliyetlerde ama yüksek verimlilikte eğitimin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

“Hayır hayır! O sıkıcı videolardan bahsetmiyorum.” e-öğrenme sistemini eğlenceli hale getirip tüm çalışanların ilgiyle takip edebileceği, üstelik interaktif bir şekilde uzaktan eğitim platformu ile etkileşim halinde olabileceği inovasyonel bir sistemden bahsedeceğim. Bununla birlikte verimliliği yüksek eğitimleri düşük maliyetler ile sağlayabilmenin mutluluğu yönetim kurulunun da yüzüne yansıyacaktır 🙂

Hi e-learning akıllı eğitim sistemini duymuş olmalısınız. Bankalar, GSM operatörleri, gayrimenkul danışmanlık şirketleri, teknolojik ürün mağazaları gibi çok bayili ve saha aktiviteleri olan firmaların ağırlıklı olarak tercih ettiği Hi e-learning uzaktan eğitim platformunu diğerlerinden ayıran ve bu makaleye konu eden en önemli özellik oyunlaştırma (Gamification) yöntemi. Yani, oyun tabanlı eğitim modeli ile eğitime olan ilginin artırılması, bu şekilde eğitimden yüksek fayda sağlanması amaçlanmış. Bu gayet ilgi çekici değil mi? Peki e-learning sistemini oyun tabanlı eğitim modeline dönüştürmenin artıları nelerdir?

uzaktan eğitim

Oyunlaştırma Nedir? Oyun Tabanlı Eğitim Neden Daha Verimli?

Yıllardır okul sıralarında dirsek çürütmüş kariyeristler olarak eğitim konusunda doyum noktasına ulaşmış hatta bazen bıkkınlık noktasında olabiliyoruz. Dolayısıyla eğitim konusuna da çağdaş bir çözüm üretme ihtiyacının doğduğu apaçık ortada. Eğitimi ilgi çekici ve eğlenceli hale getirmek bu konuda atılmış en önemli adımlardan biri olduğu gibi geleneksel yöntemlerle de yıllardır desteklenmektedir. Örneğin ilkokul yıllarınızı hatırlayın: Abaküs, fasulye veya oyun hamuru gibi materyaller ile işlenen derslerde aktif olduğunuz kadar, rutin bir sunum şeklinde devam eden derslerde aktif olabiliyor muydunuz? Tarih-Coğrafya derslerini döner küre ile işlerken bile daha fazla heyecan duyuyorduk değil mi? Bunun sebebi açıktır: Eğitime konu olan araçların birer oyun veya oyuncak gibi algılanması.

İşte eğitim sistemlerinde verimliliği artıran sihirli kavram bu! “Oyunlaştırma.” Hemen ilkokul yıllarını terk edip günümüze geri dönelim. Artık abaküslerle eğitime tabi olamayacağımıza göre oyun ile öğrenme yöntemini yetişkin insanların hayatına nasıl adapte edebiliriz? Bu sorunun cevabı Hi e-learning e-öğrenme sisteminde gizli.

İlgiyle takip ettiğimiz TV yarışma programlarından ilham alınarak sözcük bulmaca oyunu, 1’e 100 oyunu gibi çeşitli oyunlar vasıtasıyla uzaktan eğitim imkanı sunan Hi e-learning ürettiği çözümlerle hem eğitim sürecini hem de ölçme-değerlendirme sürecini cazip hale getiriyor. Oyunlaştırılmış eğitimler ile kendilerini geliştiren çalışanlar, yine oyun tadında testler ile kişisel gelişimlerini ölçümleyebiliyor. 5 şıktan oluşan klasik testler veya yazılı sınavlar ile kıyaslandığında: ne kadar ilgi çekici değil mi? Zaten amaç da bu: Eğitim, öğretim ve sonuçları değerlendirme aşamalarının tümünde ilgi çekici, keyifli ve sürükleyici bir süreç oluşturarak eğitimden alınan faydayı (verimliliği) en üst düzeye taşımak.

Ayrıca Hi e-learning uzaktan eğitim sisteminini cazip kılan bir diğer güçlü faktör de çeşitli bölgelerden çalışanlarınızı tek bir eğitim noktasında buluşturmanın doğurduğu maliyetlerden kurtulmak. Uzaktan eğitim sistemi ile personelleriniz kendi uygun saatlerinde, kendi yaşam alanlarında, kendi zamanını yöneterek eğitim alabiliyor.

İnovasyon diye buna derim! Daha detaylı bilgi için bkz: www.hielearning.com/tr/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni yorumları e-posta aracılığıyla bana bildir. Ayrıca yorum yapmadan da abone olabilirsiniz.

Back To Top