skip to Main Content

E-Mail Pazarlama Nedir? Toplu Mail Gönderme Teknikleri

Online pazarlamanın en önemli kalemlerinden biri olan e-mail pazarlama, doğru kullanıldığında firmalar için yüksek kazanç sağlamaktadır. E-mail pazarlamada yüksek dönüşüm olmasının temel sebebi, hedef kitle ile doğrudan iletişim imkanı sunmasıdır. Böylesi güçlü bir pazarlama aracını kullanırken de dikkat etmemiz gereken teknikler söz konusudur. İşte toplu mail gönderiminde dikkate alınması gereken iletişim teknikleri.

Toplu Mail Servisi Kullanarak Etkin Pazarlama Yapmak

E-mail pazarlamanın tanımı dahi, toplu mail gönderme incelikleri konusunda bize fikir vermektedir. Şöyle ki:

e-mail-pazarlama

E-Mail Pazarlama Nedir?

Belirli bir kitleye ulaşmak üzere markaların hedefli gönderim yaptığı tanıtım, bilgilendirme, kutlama mesajlarında elektronik posta yöntemini tercih etmesine e-mail pazarlama denir. Toplu mail gönderimi, en etkili pazarlama yöntemlerinden biri olmasına karşılık oldukça uygun maliyetlidir. Bkz: Toplu mail gönderim fiyatları

Yukarıdaki tanımda kalın harflerle belirttiğim “hedefli gönderim” konusu e-mail pazarlama tekniklerinin en önemlisidir. Yani, ürünlerimiz hakkında bilgi verdiğimiz toplu mailin, hangi özellikteki müşterilere ulaşması gerektiğini önceden belirleyebilmekten bahsediyorum.

Örnek:

İstanbul mağazalarımızda tıraş bıçağı satmak istiyorsak 18 yaş üstü, İstanbul’da yaşayan, erkek müşterileri hedeflememiz (filtrelememiz) gerekebilir. Aynı mail listesinde bayanların olması, dönüşüm oranlarında düşüşe ve maliyetlerde yükselişe sebep olabilir. Bu tamamen bir örnek. Pazarladığınız ürüne göre örneği uyarlayabilirsiniz.

Peki, toplu mail gönderiminde hedefleme yapabilmek için nasıl bir yöntem kullanmalıyım?

Öncelikle, MailGraf gibi gelişmiş bir toplu mail gönderme aracına ihtiyacınız olduğunu belirtmeliyim. Kısaca bahsetmek gerekirse:

MailGraf ile yaş, cinsiyet, coğrafi konum, işletme, doğum tarihi gibi filtreleri kullanarak özelleştirdiğiniz kişi listenize kolayca ulaşabilirsiniz.

E-Mail Pazarlamada Doğru İçerik ve Doğru Raporlama Önemli!

E-mail pazarlamada hedefleme yapmak kadar, hedefe doğru mesajı iletmek de oldukça önemlidir. “Doğru mesaj” tanımı çok geniş bir konu olup özetle, görsel ve mantıksal anlamda alıcıyı ikna eden mesaj diyebiliriz. Yani, mailin konu alanından, giriş cümlesine; içeriğindeki mesajın üslubundan, mesajda kullanılan görsellere kadar her şey kusursuz planlanmalıdır. Tabi bu planlama için yine gelişmiş yazılımlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Örnek: 

Müşterilerinize isimleriyle hitap etmek istediğinizde binlerce maili tek tek elle yazamazsınız değil mi 🙂 Ya da, ürününüz hakkında call to action (eylem çağrısı) butonları içeren, web sayfası görünümünde bir mail atmak istediğinizde jpeg dosyasını ekrana kopyalayamazsınız. Ayrıca hangi hamlenin etkili olduğunu gözlemleyebilmek için zaman içerisinde dönüşüm raporlarına ihtiyacınız olduğu kesin. Ne tür maillerden ne düzeyde dönüşümler aldınız, hangi çalışmalarınız daha yüksek dönüşüm sağladı, attığınız mailler okundu mu, ne kadarı okundu… gibi onlarca soruya cevap bulmanız gerekecek. Bu yüzden az önce MailGraf kullanmanızı tavsiye ettim.

MailGraf Toplu Mail Gönderim Servisi İle;

Datalarınızı doğrulama, gönderim tarihi belirleme, dosya eki paylaşma, görsel ve HTML içerik düzenleme, API entegrasyonu, detaylı raporlama gibi gelişmiş özellikleri kullanmanız mümkün. Tüm bu özellikler doğru ve etkin bir e-mail pazarlaması için olmazsa olmaz özelliklerdir.

ÖZETLEMEK GEREKİRSE:

E-mail pazarlamasında en önemli unsurlar aşağıdaki gibidir.

  • Hedefleme (Doğru kitleye ulaşabilmek için)
  • Zengin içerik (HTML, ek döküman vb. ile mesajı güçlendirmek için)
  • Zamanlama (Özel gün, kampanya dönemi vb durumlar için)
  • Kişiselleştirme (Alıcıya ismiyle hitap etme vb.)
  • Doğrulama (Ek maliyetlerden kurtulmak için)
  • Raporlama (Dönüşümü takip etme ve daha iyi kampanyalar oluşturma için)

E-mail pazarlama tam Türkçe bir terim değildir. “Elektronik Posta İle Pazarlama” anlamına gelir ve İngilizce karşılığı “e-mail marketing” şeklindedir. Toplu mail gönderiminde yasal prosedürlere dikkat etmenizi ve datalarınızı kendi inbound pazarlama yöntemleriniz ile sağlamanızı öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni yorumları e-posta aracılığıyla bana bildir. Ayrıca yorum yapmadan da abone olabilirsiniz.

Back To Top